AK PARTİ'Lİ AYDEMİR; " REFERANDUM DEVLETİMİZİN GELECEĞİ İÇİN BEKA MESELESİDİR "
Ak Parti Manisa Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Kula'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Ak Parti Manisa Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Kula’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması için çalışmalarına ara vermeden devam eden Ak Parti Manisa Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir, Kula’da partili üyeleri ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu. Aydemir’in referandum çalışmalarına Ak Parti Kula İlçe başkanı Ahmet Palabıyık, Ak Parti Kula Gençlik Kolları Başkanı Kamil Aytan, belediye meclis üyeleri, yönetim ve partili üyeler eşlik etti.
Sabah saatlerinde mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen Aydemir ve beraberindekiler, mahalle muhtarlarına neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini, Evet sonucu çıktığı takdirde ülkeyi ne gibi gelişmelerin beklediğini anlattı. Egemen Dinlenme tesislerinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen partililer adına bir konuşma yapan Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık; “ Türkiye Norveç, Danimarka değildir. Türkiye, dört bir yanı kuşatılmış ateş çemberidir. Türkiye geçekten Avrupa ve Asya’nın ortasında köprü konumundadır. Osmanlı bakiyesi, büyük bir imparatorluğun temsilcileriyiz. Biz herhangi bir ülke değiliz. Bize bakanlar, biz ayağa kalkarsak sadece Türkiye değil, bir coğrafyanın ve ümmetin ayağa kalkacağını çok iyi biliyorlar. Bizim tek bir kırmızı çizgimiz vardır; o da öldürmeyeceksin. Onun için öldürenlerle ve katillerle mücadele sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, bu topraklarda yaşayan herkesin görevidir. O yüzden bu referandum, partiler üstü bir meseledir. Devletimizin geleceği için beka meselesidir. Hepimizin meselesidir. Toplum olarak siyasi çekişmeleri bir kenara bırakalım. 15 Temmuz gecesinin birlik ruhuyla ‘evet’ diyelim. Yenikapı’daki kardeşlik ruhunun devamı için, güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için ‘evet’ diyelim. Demokrasimizin, özgürlüklerin, insana saygının hakim kılınması için birlikte ‘evet’ diyelim.”ifadelerini kullandı.
AYDEMİR; “ SİSTEM PARLAMENTER SİSTEM DEĞİL, CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ OLACAK”
Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık’tan sonra söz alan Ak Parti Manisa Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir, Kuruldukları günden bu yana başkanlık sistemini savunduklarını kaydederek; “AK Parti başkanlık sistemini savunurken birileri hep karşımıza çıktı. Cumhurbaşkanlığı sistemini milletimizin önüne getiriyoruz. Milletimiz ne derse başımızın üstüne koyuyoruz. Sandık milletin önüne gelecek. CHP’ye sesleniyorum. Türkiye tek adamlığa yürümüyor, Türkiye milletin adamı olma yolunda yürüyor. Artık Türkiye’de cumhurbaşkanını millet seçecek, sistem parlamenter sistem değil, cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Bir gövdede çift baş olmaz, Türkiye’de de tek baş olacak. Artık Türkiye’de koalisyon görüşmeleri bitecek. Bu sistemi iyi anlatmak lazım. Yasama, yargı, yürütme daha güçlü olacak. Türkiye lider olmak yolunda referandumda ilk adımı atacak. MHP ile kol kola verdiğimiz sürece bizi kimse durduramaz" dedi.
Türkiye’nin tam anlamıyla refeha kavuşması için ‘Evet’ dediklerini ifade eden Aydemir; “ Türkiye Cumhuriyetinin rejimi bellidir. CHP bu millete neyin korkusunu salmak istiyor, ya da neyin peşinde olduğunu anlamak mümkün değildir. Milletin oyunun ağırlığının üzerinde bir üstün bir oy yoktur. Hassas terazi milletimizin elinde, kimin ne kadar ağır geldiğini çok iyi biliyor. Milletimizde her daim oyun ağırlığından çok, adamlığın ağırlığına bakıyor. AK Parti kurulduğundan bu güne kadar her seçimden zafer ile ayrıldı, şimdi MHP ile birlikte daha da güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk oylaması yapılacak. Onun içinde bayrağımızın inmemesi için şehitlerimizin kemiği sızlaması için Türkiye’nin refahı için tüm şer odaklarına karşı, teröre karşı, gelecek nesiller için 16 Nisan’da Selendi sandıkları patlatıp rekor oy ile ’evet’ diyecek" dedi.
Ak Parti Manisa Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir ve beraberindekiler, mahalle muhtarları ile bir araya geldikten sonra Cuma namazını kılmak için Başıbüyük mahallesine gitti. Başıbüyük mahallesinde vatandaşlar ile mahalle kahvehanesinde sohbet eden Aydemir, Başıbüyük mahallesinin referandumdan rekor kırarak ‘Evet’ çıkaracaklarına inandığını belirtti.
Aydemir daha sonra Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahit Demir’i ve hastane personelini, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal’ı ve Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal’ı ziyaret etti.
Aydemir ve beraberindekilerin Süt Üreticileri Birliği ziyaretine Kula Kaymakamı Osman Güven’de katıldı.