"LÜTFEN BENİM İSMİMİ VERME"
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

"LÜTFEN BENİM İSMİMİ VERME"

30 Ekim 2020 - 10:54

Merhaba değerli takipçilerim, sevgili Kula Haber Gazetesi okurları...

Uzun bir aradan sonra yeni köşe yazımda son zamanlarda dünyayı etkisi altına almış salgın hastalıkla ilgili düşüncelerime yer vermek istedim. Hepimiz biliyoruz ki zor süreçlerden geçiyoruz. Tüm dünyayı sarmış Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) virüsü ile baş etmeye çalışıyoruz.

Yaklaşık 7 ay önce başlayan salgınla birlikte gördük ki zor süreçten geçtiğimiz açıkça ortada. Şu dönemde ikinci  pik dönemi yaşanıyor. Ne kadar tedbir alsak da bu hastalık bulaşıcı ve sonu ölüme kadar gidebiliyor. Bizler bu  virüsün bulaşma ihtimalinden korkuyor ancak tedbirlere de uymuyoruz. 

Neden mi?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecine Tüm yetkililer Virüsü tespit edip çevrelemek ve riskli kişilerin gezip dolaşmalarını engellemek için çalışıyorlar. Ancak pozitif olan kişilere temaslı oldukları kişiler sorulduğunda doğru bilgi ve temaslı kişilerin isimleri verilmediğini gözlemlemekteyim. Eğer isimleri vermezsek temas içinde olan kişiler izole edilemezse bu hastalığı kontrol etme şansımız olmaz.

“LÜTFEN BENİM İSMİMİ VERME”

Temaslı olan kişilerin filyasyon ekipleri tarafından 14 gün izolasyona alınması lazım. Filyasyon çalışmaları bunun için yapılıyor ve bu çok etkili bir tedbir. Ama insanlar böyle filyasyon çalışmalarında kendilerini gizlemek istiyorlar. Virüs testi pozitif çıkan hastalara bazıları ‘Beni söyleme ne olur, işimden gücümden kalmayayım.’, ‘Bu sene tatilim yarım kalmasın.’ ‘Benim ismimi söyleme işlerim var. Şu an dükkanı kapatamam.’  gibi söylemler ortalıkta geziyor.

Bu çok sakıncalı ve keyfi bir şey değil. Bu SAĞLIK.

İlçemizde son günlerde vaka artışları yaşanıyor. Bu durum gerçekten üzücü Ayrıca her kim olursa olsun, nerede çalışıyorsa çalışsın. Tedbirler uymalıyız. Yukarıda belirttiğim gibi Pozitif vakalarla temaslı olan kişiler, isimlerini vermemesi için, yani karantinaya alınmamak için çaba göstermesin, temaslı kişiler izole edilemez ise bu virüsün sonu gelmez. Lütfen daha dikkatli ve duyarlı olalım. Bilinçsiz hareket, kötü sonuçlar doğurabilir.

Son olarak, bu salgın sürecinde gecesini gündüzüne katarak, gerektiği yerde aldığı kritik kararlar ile ilçemizde salgının yayılımını önlemekte önemli rol oynayan başta Kula Kaymakamımız sayın Kemal Duru olmak üzere, bu süreçte görev alan, sağlık riskiyle burun buruna çalışan sağlık personelleri ve salgınla mücadelede emeği geçen herkese ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

  Bu yazımı, ülkemizdeki salgınla mücadeleyi en iyi anlatan bir slogan ile tamamlamak istiyorum. “SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN” daha duyarlı ve dikkatli olalım.

Saygılarımla...

HASAN YİĞEN/SAĞLIK

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar