ELMASLAR YERİNDE PARLIYOR
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

ELMASLAR YERİNDE PARLIYOR

19 Şubat 2018 - 09:21

Merhaba değerli okuyucularım.

Bu haftaki köşe yazımda 3 elmastan bahsedeceğim.

Geçtiğimiz haftalar içinde yapılan Sivil Toplum kuruluşları seçimlerinden biraz değinelim dedim.

Kula Haber Gazetesi olarak her zaman doğruluk, dürüstlük, ilkeleri doğrultusunda yapılacak olan genel kurul ve seçimler öncesi destek verdiğimiz adaylar Kulanın ileriye dönük menfaatleri için birer Elmas değerinde idi.  Bizleri YALAKA ve YANDAŞ olarak lanse etmeye çalışan bazı kişiler bizim doğruluk ve dürüstlük ilkelerinde yanılmadığımızın herhalde seçimlerin sonunda farkına varmıştır.

 

ELMAS 1 - ALİ YİĞEN

3 Şubat tarihinde yapılan Esnaf Kredi kefalet kooperatifi genel kurul öncesi. Gazete olarak menfaat gözetmek sizin destek vermeyi karar aldık. Destek vereceğimiz kişide Ali Yiğen’di. Buradan babam olduğunu da söylemeden geçmeyeceğim.

Genel kurul öncesi demokratik yarıştır seçimler elbette bazı üyeler aday olacaktır. Değişim şart propagandası ile seçim yarışına katılmak isteselerde, genel kurul günü tek liste ile seçime gidilerek destek verdiğimiz Ali Yiğen yine esnafların güvenini alarak ‘yeniden başkanlığa devam’ dedi. O gün genel kurulda da çok güzel bir karar alındı. Kula’nın menfaatleri, Kula esnafının menfaatleri doğrultusunda İlçe Milli eğitim müdürlüğü, Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda Metal ve Doğrama İşletmeciliği Bölümü açılması için gerekli atölyelerin yapımı gerçekleştirilmesi doğrultusunda esnaflar yönetim kuruluna atölyelerin yapımı için destek yönünde yetki verdi. Buda Kula’da ara eleman eksikliğini bir nebze olsun karşılayacağı temennisi içerisindeyim.  Elmas 1 Ali Yiğen’e yeni döneminde başarılar dilerim.

 

ELMAS 2 - OKTAY KIRLI

Şimdi Elmas 2 Oktay Kırlı. Şoförler Odası Başkanı’ndan bahsedeceğim. 4 Şubat günü yapılan genel kuruda 2 aday yarışmıştı.

Yine bizim gazete olarak, destek verdiğimiz aday olan çalışkanlığına ve dürüstlüğüne inandığımız  Oktay Kırlı idi. Karşısında daha önce oda başkanlığı yapmış Doğan Durgut aday idi.

Güzel bir seçim çalışma süreci geçtiğini hep birlikte gördük. İki adayda birbirlerini kötülemeden çatmadan bir çalışma yürüttü.

Kula için demokratik bir yarış oldu. Ne kadarda karanlık adamlar yazı yazsa da şoför esnafı Kula’nın menfaatlerini öne çıkaracak aday ve bizim desteklediğimiz Oktay Kırlı yönünde karar verdi. Oktay Kırlı başkanımıza yeni döneminde başarılar dilerim.

 

 ELMAS 3 - AYTEKİN ŞADAN

11 Şubat tarihinde 1070 üyesi olan Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimi vardı.

Burada da dürüstlüğü çalışkanlığı ve yardımseverliği ile bilinen Aytekin Şadan’ı gazete olarak destek verdik ve her yerde de lanse ettik. Aytekin Şadan’ın karşısına 20 yıldır Dokumacılar Odasında başkanlık yapan Fehmi Yıldırım idi.  Fehmi Yıldırım, sosyal medya üzerinden olsun basın yoluyla olsun çalışmalarını esnaflara lanse etmek istedi. Ayrıca belediye başkanlığı seçimi gibi el broşürü bastırarak çalışmalarını sürdürdü.

Bir baktım sanki oda seçimi değil, belediye başkanlığı seçimi gibi herkes ile çekilen fotoğraflar sosyal medyada güzel şeylerde bazı fotoğraflar belki iç açıcı değil diye düşünüyorum. Seçim çalışmaları süresince gazete olarak elbette adayları takip ettik. Sadece yaptıkları ve yapacakları neler diye, sanmasınlar takip etmiyoruz.

Fehmi Yıldırım 20 yıl oda başkanlığı yapmış. Bir ara oda üye sayısı düştüğü için kapanma sürecine geçirmiş. 1 defa KOSGEB projesi yapmış sonra yasaklanmış. Neden olduğunu buradan yazmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Elbette kazanmak için çalışmak gerek. Karanlık adamlar yazsa da odaya üye olmayan kişiler seçim çalışması süreci boyunca farklı farklı propagandalar yaparak Fehmi Yıldırım’a destek vermeye çalıştı.

Yıldırım ve ekibi var gücü ile seçim gününe kadar gece gündüz çalıştı. Çok uzatmadan Aytekin Şadan ise ekip arkadaşları ile çalışmalarını sürdürerek fazla sosyal medyayı kullanmadan ve bizim gazetemizde de 1 DEFA HABER YAPILARAK çalışmalarında devam etti. Ekip ruhu ile birebir üyelerine ulaşarak seçim gününe kadar sataşmadan çalıştı.

Gelelim seçim gününe, genel kurul başladı…

Üyeler teker teker salona gelmeye başladı. Saat 11.10 gösterirken genel kurul açıldı, divan başkanlığına tecrübeli MESOB başkanı Hasan Geriter üyelerin oyları ile seçildi. Faaliyet raporları denetim kurulu raporları okundu ve üyeler tarafında oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu ibra edildi.

Gündem maddesi dilek ve temenniler geldi çattı. Başkan adayları konuşacaktı. Başkan adayı Fehmi Yıldırım konuşmaya başladı.

Nerdeyse heyecandan titriyordu. Bence dersine iyi çalışmamıştı. Yazdığı yazıyı bile nerdeyse okuyamadı. Yaptıkları ve yapacaklarından bahsetti. Başkan Aytekin Şadan’ın başkanlık makamında olmadığını işinin başında olması gerektiğini söyledi. Oda başkanlığını seçildiğinde yapacakları projelerden bahsetti.

Konuşması sonunda neredeyse yok denecek kadar bir alkış sesi ile kürsüden indi.

Dedim ki acaba kendi yönetim kurulu üyeleride mi alkışlamadı diye aklımdan geçti. Sonra kürsüye Aytekin Şadan çıktı. Kürsüye çıkarken yüksek voltajlı bir alkış sesi… acaba seçim salonda mı kazanılmıştı.

Konuşmasında Şadan 40 yıldır çarşıda esnaflık yaptığını, ziraat mühendisi olduğunu, çalışanlarının sigortasını, kendisinin Bağ-kur ve vergisini yatırdığını söyledi.

20 yıllık oda başkanı Yıldırım’ın hangi mesleği yaptığını ve hangi meslekten odaya kayıtlı olduğunu açıklamasını isteyerek üyelerin takdirini bıraktığını söyledi.

Yaptığı projeleri yaptığı hizmetleri ve yapacaklarını anlattı. Salonda bir alkış tufanı ki sonuç neredeyse belli olmuştu. Fehmi Yıldırım bir daha söz alıp konuşmak istedi. Kürsüye çıktı. Kürsüyü ele geçirecek sandım.

Fakat divan başkanı Hasan Geriter daha kongre başlamadan uyarmıştı. Sadece 1 kez konuşma hakkı vereceğim, bir daha vermeyeceğim diye. Ne kadar Fehmi Yıldırım konuşmak istese de mikrofon kapandı. Çok çırpındı sağa sola saldırdıysa da olmadı. Aytekin Şadan yönetimi ile sahneye çıkarak üyelere selamladı.

Şeçim başladı, 2 sandık kuruldu. Saat 17.00’ı gösterirken sandıklar kapandı. 1070 üyesi bulunan odanın 911 üyesi sandığa gelerek oy kullandı.

Sayım başladı.

2 sandıktan sandık görevlileri zarfları açtığında 3 Aytekin Şadan okunuyor, 1 Fehmi Yıldırım okunuyordu.

Dedim ki oy farkı 300’ün üzerinde… kimse bu ihtimali vermiyordu.

Ama olan oldu Aytekin Şadan 625 Fehmi Yıldırm 275 oy aldı 11 oy geçersiz çıktı. Aytekin Şadan ve ekibine başarılar diliyorum.

Demek ki, DÜRÜST ÇALIŞKAN ve AHLAKLI ELMASLARIN arkasında durmakla iyi yaptığımızı inanıyorum. Bizlere ne kadar YALAKA, YANDAŞ basın diye lanse eden şahıslara bu seçimler kapak oldu.

DİYORUZ Kİ…

Biz gazete olarak Dürüst, Çalışkan ve Ahlaklı olan kişilerin arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar