SÖNMEZ: ÇANAKKALE ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SÖNMEZ: ÇANAKKALE ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN

Diyanet-Sen Kula İlçe Temsilcisi Ali Osman Sönmez, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 97 yıldönümü münasebeti ile basın açıklaması yayımladı. Sönmez açıklamasında bağımsızlığı savunmak, yurt topraklarını korumak için yapılan savaşların kutsal olduğunu bildirdi.

19 Mart 2012 - 05:58
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyanet-Sen Kula İlçe Temsilcisi Ali Osman Sönmez, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 97 yıldönümü münasebeti ile basın açıklaması yayımladı.  Sönmez açıklamasında bağımsızlığı savunmak, yurt topraklarını korumak için yapılan savaşların kutsal olduğunu bildirdi.

 

Sönmez , Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşı'nın yalnız Türk tarihinin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.

 

Çanakkale savaşlarının, 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren bir savaş olduğunu anımsatan Sönmez, şunları kaydetti:

 

"Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızda, 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen Şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' derken, bizlere Çanakkale'yi gezerken bunları düşünmemizi de uyarıyor.

 

Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, Türk'ün gücünü dünyaya bir daha duyuran, tarihe 'Çanakkale geçilmez' sözünü yazdıran büyük bir destandır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. 97. yıl dönümünü kutladığımız bu zaferimizin ardından şehitlerimizi rahmetle anıyor, onlara layık olma azminde olduğumuzu ifade ediyoruz. Allah bizlere, bir daha böyle bir savaş göstermesin." dedi

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu