Başarılı hocaya Kula adına teşekkürler


Saygıdeğer Kulalı vatandaşlar, değerli okuyucular. Bugün ki köşe yazımda sizlere Jeopark Kula Belediyespor başantrenörlük görevinden ayrılan değerli hocam Mustafa Çayır hakkında düşüncelerimi paylaşacağım.

 

2010 yılında Kula Belediyesi bünyesinde kurulan erkek voleybol takımı, bugüne kadar sıkıntıları aşarak, mücadele etmesini bilmiştir. Bir dönem yöneticiliğini yaptığım erkek voleybol takımında yaşanan sıkıntıları çok iyi bilirim. Bu takım, kurulduğu dönemden bu yana hiçbir siyasete karışmadan hedeflediği şampiyonluklara ulaşmıştır. İlk yılında Bölgesel Amatör Ligi’nden Profesyonel Lig’e yükselerek Kula adına başarılarla dolu bir takım olacağının göstergesini gözler önüne sermiştir. İnişli çıkışlı sürecin ardından bugüne kadar görev yapan kulüp başkanları, kulüp yöneticileri, hocalar ve sporcuları tebrik etmeden geçemem.

 

Gelelim Mustafa Çayır Hocaya…

2016 – 2017 sezonunda takımın başına getirilen ve ondan sonra büyük başarılara imza atan takımın başantrenörü Mustafa Çayır, ekibiyle birlikte zorlukların üstesinden gelip, takımı Efeler Ligi’ne yükseltmesini bilmişti. Jeopark Kula Belediyespor erkek voleybol takımına bir gömlek üstün olmasına rağmen, Efeler Ligi’nde mücadele ederek, Lige elverişli bir spor salonu olmamasına rağmen, ligin ilk yarısını deplasmanda oynayıp, ikici yarısını Kula’da oynayarak Kulalı sporseverlere ayrı bir heyecan katan voleybol takımı hocası Mustafa Çayır’ın, kulüpten ayrılması ilçede ayrı bir üzüntü yarattı. Görüyorum ki, takımın başkanı Vedat Yılmaz başta olmak üzere, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, kulüp yöneticileri ve taraftarlar, takımın başarısı için elinden gelen çabayı sarf ediyor. Fakat, 2017-2018 sezonunun tamamlanmasının ardından Kulalı sporseverler Efeler Ligi’nde devam etmenin heyecanını yaşarken, ilçemizde yapımı devam eden yeni spor salonunun tamamlanmaması, yeni takımın oluşturulamaması, son anda takımın başarılı hocası Mustafa Çayır ile yolların ayrılması, yeni sezonda takımın ne şartlarda mücadele edeceği belirsizliğini korumakta.

Jeo taraftar grubundaki arkadaşlarımızla bir araya geldiğimde Mustafa hocanın bu takımda kalması yönündeki görüşlerimizi, yöneticilerimize aktardım. Kulübün menfaatleri doğrultusunda, değerli yöneticilerimiz, Kula için en iyisini yapacağı kanaatindeyim.

Jeopark Kula Belediyespor voleybol takımı, Kula’nın takımıdır. Hiçbir siyasi, hiçbir sivil toplum kuruluşu ve hiçbir kişinin tek elinde değildir. Bizler Kulalılar olarak takımımıza sahip çıkmalıyız. Herkes başındaki şapkayı çıkarıp, önüne koymalı. Bu takım, Kula için en büyük reklamdır.

Tekrar başa dönecek olursak, almış olduğum duyumlar neticesinde, takımın maddi sıkıntılar yaşadığını, bu maddi sıkıntılardan kurtulmak için yönetimin çaba sarf ettiğini, fakat ne yazık ki, voleybol ile ilgilenmeme rağmen, adını bile duymadığım Ankara’dan bir kişinin takımın başına siyasi yollarla menajer olarak getirilmesi beni derinden üzmüştür. Belki görevlendirilen arkadaşımız başarılıdır. Başarılı da olabilir. Bence yangından mal kaçırırcasına takıma siyasi olarak menajer atanması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Son olarak, voleybol takımımızın hak ettiği yerde hiçbir siyasiye karışmadan Kulalıların da destek vermesiyle başarılara imza atma konusunda destek verilmesi gerekiyor.  

Haydi, kalın sağlıcakla…