BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİNE YAKIŞMAYAN TAVIRLAR


Değerli okurlarım, saygıdeğer Kulalı hemşerilerim.

Sizlere ilk başta söz verdiğim üzere, Kula ve Kulalı’nın menfaati için köşe yazılarımı yazıyorum.  Bu yazımda da geçtiğimiz günlerde sosyal medyada karşılaştığım, hatta Kulahaber Gazetesi ve haber sitesinde haber yapılan karmaşık düzenden bahsedeceğim.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında meclisten geçirilen akıllı su sayacı kartlarından bakım ücreti alınması,  Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından gündeme getirilmiş ve çalışmalar başlatılmıştı. Bu konunun derinine inmeden, çalışmaların başlaması ve bakım yapılmamasına rağmen vatandaşlardan bakım ücreti almalarını değerlendirmeden önce, Kula’da bu konu hakkındaki kargaşaya değinmek istiyorum.

Kula da tanıdığımız isimlerden birisi olan ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un yokluğunda vekâletini de yapan MHP Kula Belediye meclis üyesi İlyas Macun’un, bir vatandaşın sosyal medyada akıllı su sayaçlarından alınan bakım ücretine tepkisini dile getirdiği paylaşımın altına yaptığı yorum, Kulahaber Gazetesi ve haber sitesinde yapılan haberle kafalarımızda soru işareti yarattı. Bu haber daha sonra Manisa’da yayın yapan haber sitelerinde de çıktı. Haberin altına da yorumlar yapıldı.

Fakat İlyas Bey, ilk yapılan haberde konunun yanlış olduğunu düşünerek, haberin altına yaptığı yorumla konuyu farklı yere çekmeye ve sanki o yorumu kendisi yapmamış gibi üzerini örtmeye çalışması neyi çabaladığını anlam veremedim.  Bir belediye meclis üyesi olarak söylediği sözün arkasında durmayan birisi, nasıl olurda Kula’ya hizmet etmeye çalışır?  İlyas Bey ört pas etmeye çalıştığı yorumu kendisine ait sosyal medya hesabından farklı konuya çekmeye çalışırken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor; “doğru olan şeyleri her platformda dile getirirken, halkımızı rahatsız eden bir takım şeylerin düzeltilmesi adına da mücadele etmek en temel vazifemizdir.”

Eeee İlyas bey, madem doğru olan şeyleri, her platformda dile getiriyorsunuz, 29 Kasım 2017 tarihinde yapılan MASKİ 2.Olağan Kongresinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün suya zam yapılması konusundaki maddesine,  muhalif meclis üyeleri karşı çıkmasına rağmen, sizin partilileriniz tarafından oy çokluğu ile kabul ettirilmeye çalışılıp, vatandaştan zamlı su parası alınırken NEREDEYDİN? Ya da akıllı su sayacı kartlarından bakım parası alınma maddesi gündeme geldiğinde NEREDEYDİN?  Vatandaşın yanında olmak, doğru şeyleri her platformda savunmak, yanlış şeylere karşı çıkmak, haber yaptıktan sonra mı aklına geldi?

Bu durumda şunu gösteriyor ki, ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığıyla yaşamaya çalışman, yaptığın hatalar gün yüzüne çıktıktan sonra sağa sola saldırmaya çalışman, bir belediye meclis üyesine hiç yakışmayacak hareketler.

Yazında şahşahlı olarak bahsettiğin hizmetlerin ucundan tut, Kula’ya bir faydan dokunsun, başkalarının arkasından iş çevirip her platforma gruplaşma yapmayı bırak, işte o zaman senin adına güzel haberler yaparlar.  Hiçbir zaman unutma ki, şuan yazarlığını yaptığım Kula Haber Gazetesi ve gazetenin çalışanları hiçbir zaman boş haber arayışına girmediği için onlarla beraber olduğumu belirteyim ve arkadaşlarımıza güvencim sonsuz. Yapılan haberi boş olarak nitelendirmen, kendini içi boş bir insan olarak görmenle kıyaslanıyor.

 

“KENDİ ÇAPINDA DEĞİL, TÜRKİYE ÇAPINDA”

Saygıdeğer MHP’li Kula Belediye meclis üyesi İlyas bey, Yapılan haberi karalama kampanyası olarak dile getirip, kendine ait sosyal medya hesabından yaptığın açıklamada

‘Kendi çapında gazetecilik yaptığını iddia eden’ diye bir tabir kullanmışsın. Bu açıklamayı okuyunca senin adına ciddi anlamda üzüldüm. Biz gazeteciler, sadece sizin gibi kendinden emin olmayan ve hizmet etmek için geldiğini dile getirip, sadece gündem yaratmak için bıdı bıdı yapan şahsiyetler ile uğraşmıyoruz.  Siyaset, eğitim, asayiş, yerel, spor vs. vs. her alanda oluşan gündemi Türkiye çapına taşıyoruz. Bizler olmadığımız sürece, sen ne kadar kendini yırtarsan yırt, şehrin göbeğine gökdelen dahi diksen, bir HİÇSİN…

 

NEYDÜĞÜ BELİRSİZ BİR VATANDAŞ DAHA

Saygıdeğer Kulalı hemşerilerim, yazımın ikinci kısmında da Kula Belediyesinde görev yapan ama asıl görevinin ne olduğunu bir türlü çözemediğimiz bir arkadaşımızdan bahsedeceğim. İsim vererek bu açıklamayı yapmak isterdim fakat bu arkadaş, oldukça sevdiğim ve karakter olarak da iyi bildiğim bir İNSANDI. Ama görüyorum ki, o eski halinden eser yok şimdi….

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun göreve geldikten sonra Kula Belediyesinde işe başlayan ve başladığı günden bu yana ne iş yaptığına henüz netlik belirleyemediğimiz bu arkadaş, şimdi de belediye meclis üyeliğine soyunmuş galiba. En son bıraktığımızda Başkan Hüseyin Tosun’un şoförlüğü yaptığını bildiğimiz vatandaş, Başkan Tosun’la birlikte gittiği mahalle ziyaretlerinde kendisine ait sosyal medya hesaplarından boy boy fotoğraflar atarak, sanki kendileri göreve geldikten sonra Kula’da yaşam başlamış gibi yorumlar atması da ayrı bir enteresan.

Başkan Hüseyin Tosun’la birlikte gittiği bir mahalle ziyaretinden çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Hangi belediye başkanı namaz kılmaya ve vatandaşlarla sohbet etmeye bu mahalleye geldi ki” yazan bu arkadaşa sesleniyorum; Yahu arkadaş bu belediye 1866 yılında kuruldu. 1866 yılından bu yana Kula’nın gelişmesi için çaba sarf eden birbirinden değerli onca başkan geldi geçti. Sen, ben, bizler bu diyarlarda yokken, o başkanlarımız o hiç gidilmediğini belirttiğin mahallelere yüzlerce kez gidip geldiler. Eğer öğrenmek istiyorsan şunu da belirteyim, hangi başkan hangi tarihte hangi mahalleye ziyarette bulunmuş hepsinin arşiv görüntüleri bende mevcut.

Ayrıca bir tavsiyede bulunarak yazımı sonlandırmak istiyorum. Anı yaşayarak ilerlemeye çalışırsan geleceğini göremezsin. Soyunu, nerden geldiğini ve geçmişini hiçbir zaman unutmayacaksın. Bu soyunduğun belediye meclis üyeliği tavırlarını da bir kenara bırak, bak seçimler yaklaşıyor, harcarlar. Sen şoför müsün, koruma mı, halkla ilişkiler ve basın yayın elemanı mı, belediye meclis üyesi mi yoksa yeni dönem belediye başkan adayı falan mı?