AHLAKLI BİR NESİL GELİYOR


Temiz ve güvenilir bir toplum için Kulada Ahlaklı bir gençlik yetişecek

Başlığımızda belirttiğimiz gibi, Ahlaklı gençlerin Kulada yetiştirilmesi gelecek nesiller adına sevindirici bir olay. Geçmişte ve halen ilçemizde her ne kadar yetişkin insanlar tarafından yaşanan olumsuzluklar olmasına rağmen Germiyanoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türkiye genelinde yapılan bu anlamlı projeyi Kula’da bir ilk olarak hayta geçirmesi gurur ve onur vericidir.

Bu proje ne diye soracak olursanız hemen anlatalım.

Temelden yetişecek gençlerimiz hem ahiliği öğrenerek meslek sahibi olacaklar.

Hem de uygulamalı olarak fakir ve ihtiyaç sahibi insanların ev ihtiyaçlarını okullarında öğrendikleri mesleki bilgiler ile yapacaklar. Bu sayede hem mesleki tecrübe edinecekler,  hem de iyilik ve yardımseverlik duygularına sahip olacaklar.

Gelecek nesillerimiz bu proje ile zina, hırsızlık, sarhoşluk, kul hakkı gibi toplumsal hastalıklardan temizlenmiş olacak. Gazeteciliğin verdiği sosyal sorumluluk ile bu projeyi gerçekleştirenleri takdir ve tebrik ediyorum. Bu tür projelerin her zaman destekleyicisi olacağımızı buradan duyurmak istiyorum.

Biz bu zamanın yetişkinleri bu proje kadar gençlerimize örnek olamadığımız için hayıflanıyorum. Belki bu projeden haberdar olanlarda benim gibi hayıflanacaktır. Çünkü Kula’da Yunus Emre gibi bir değere sahip iken Yunus’suz toplum ahlağının zararlarını yaşıyoruz. Bu toplumsal zararları biz yetişkinler önleyemedik. İnşallah bu projeyi hayata geçiren başta okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz biz yetişkinlerin Kula’ya verdiği zararı bertaraf edecekler.

Yunus Emre gibi toplumsal bir değere sahip iken, Kula’yı istenmeyen toplumsal olaylar ile anılması eminim ki benim gibi birçok Kulalıyı rahatsız ediyordur.

Yukarıda ne demiştim zina, hırsızlık, sarhoşluk, kul hakkı gibi toplumsal hastalıklardan temizlenmiş olacak. Burada bu kelimeleri sarf ederken kimseyi zan altında bırakmak anlamıyla söylemiyorum. Yunus’un Kulasının karşılaştığı toplumsal tehlike ve toplumsal hastalıklardan bahsetmek istedim.

Eğer Kula böyle bir ahlak zararını yaşıyorsa hepimiz böyle bir zararın müsebbibiyiz.

İyilik yapmak güzel ahlaktan ibarettir. İyiliği kendine ahlak yapan öğrenci kardeşlerimiz hem Kula’nın hemde bizim umudumuzdur.

 

Son olarak bu hikâye her şeyi özetliyor…

Ateş, su ve ahlak arkadaş olmuşlar. Ormanda geziye çıkmışlar. Sohbet ederken sormuşlar birbirimizi kaybedersek nasıl buluruz diye

Ateş demiş ki; “Beni bulmak kolay nerede bir duman görürseniz ben ordayımdır” demiş.

Su da demiş ki “beni bulmak da kolay; Nerede bir şırıltı duyarsanız ben de ordayımdır” demiş.

Sıra Ahlak’a gelmiş.

Ahlak demiş ki; “Beni sakın kaybetmeyin. Ben kaybedenin yanına bir daha gelmem” demiş.

Allah kimseyi Ahlakını kaybedenlerden eylemesin.