Gölgelerin adamı karanlıkta kaldı


Merhabalar değerli okuyucular. İlk köşe yazımda Kula Haber Gazetesinde bana ayrılan bu bölümünde Kula ve Kulalı hemşehrilerim hakkında, sadece ve sadece Kula’nın ve Kula’lının menfaatine çalışan bir yazar olarak düşüncelerimi yansıtacağım. İlk köşe yazımda size biraz sonra bahsedeceğim konuyla ilgili yazı ile merhaba demek istemezdim ama, gündemi takip edenlerin bildiği üzere bu konu oldukça can sıkıcı ve bir o kadar da komik bir durum.

 

Çok fazla uzatmadan hemen konuya başlamak istiyorum. oda seçimleri - başkan adayları – insanlara bariz iftiralar vs. vs. = Gölge Adam... Örneklerle çoğaltılabilecek bir sürü tantana. Hepsi sırf ortalık karıştırmak, gündem edinebilmek adına yapılmış tek taraflı müsabaka. Böyle olur zaten. Ortalık karıştırmak için özellikle de seçim sürecinde belli belirsiz kelime parçaları ile mide bulandırmaya çalışılır, sonucu başarılı olmayınca da göç geden kuşlar misali ortadan kaybolurlar. Ellerine sadece ve sadece çorba kazanını karıştırdıkları uzun saplı kepçe kalır.

 

Sözleri uzatıp kısaltıp daha fazla anlamsızlaştırmaya da gerek yok aslında. Sözde halkın yanında olacak olan ya da şöyle tabir edelim; ‘ İsimsiz Kahraman’  olmayan çalışan bazı mide bulandıranlar, şimdilerde neden yoklar? Havalar mı soğudu? Yoksa şartlar mı elverişli değil? Hayır, ben size şöyle tarif edeyim, mide bulandırmaya çalışan sinekler, güçlü ilaçlara teslim oldular.

 

Kula’da gündemin yaklaşık 2-3 aydır oda seçimleri olduğu aşikar. Vatandaşa daha iyi hizmet etmeye çalışan başkan adaylarının kıyasıya mücadele ettiği seçimlerde, sonuçlar yine değişmeyerek vatandaşın güvenini tam olarak sağlamış, hizmet bilincini de bir o kadar kutsal olarak gören başkanlar, yapılan olağan kongreler sonucunda güven tazeleyerek görevlerine devam edecekler. Öncelikle başkanlarımıza görevlerinde başarılar dileriz.

Şimdi, Gölge Adam adıyla taraflı köşe yazıları paylaşarak seçimler öncesinde vatandaşları birbirine düşürmeye çalışan sözde gazeteci arkadaşımız nereye kayboldu? Seçimler öncesinde karışmadığı başkan adayı, oda üyesi ve vatandaş kalmayan zât, seçimler sonucunda kuyruğunu kıstırarak ortadan kayboldu. Her oda seçimleri zamanında aynı manzara ile karşılaşıyoruz neredeyse. Fakat nedense sonuçta hiç değişmiyor. Hatta ve hatta sadece oda seçimleri değil, aklınıza gelebilecek olan bütün seçimlerin propaganda sürecinde, kahraman olma çalışmaları tam gaz devam ederken, seçimler sonucunda arbedeye uğramış gibi bir anda ortadan kayboluyor.

Maksat gündem edinebilmek ya da ortalık karıştırmaksa, buyurun bu da benden size bir anekdot. Bazı hemşehrilerimiz belki unuttu, belki gündemde olmaya çalıştığı zamanlarda bile umursamadı. Ama uğraştığı başkan adayları yani yeniden seçilerek görevine devam eden başkanlarımıza, odaların üyelerine, odaların yönetici ve çalışanlara attığı yalanları biz unutmadık. Palavralarla dolu yazıların sonunda eline bir kâr geçmeyince, göç eden kuşlar misali ortadan kaybolan Gölge Adam’a sesleniyorum.

“ Başkanlarımız görevlerinin başında, bizler kalemimizin başında, Kula ve Kulalı vatandaşlarımız için gece gündüz demeden çalışıp, sadece Kula’nın ve Kula’lının menfaati için yazmaya devam ediyoruz. Sen neredesin ?”