ESNAFA UCUZ KREDİ KOLAYLIĞI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ESNAFA UCUZ KREDİ KOLAYLIĞI

YURTSEVEN : TAKİBE DÜŞMEMELERİ İÇİN ÜYELERİMİZİ UYARIYORUZ

08 Ekim 2011 - 16:32
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Yurtseven esnaf sanatkara yönelik olarak yaptıkları çalışmalar ve sağladıkları kredi imkanları konusunda bilgiler verdi.

Yurtseven, “Günümüz koşullarında enflasyonun çok düşük olduğu bir ortamda, faizlerin adeta dibe vurduğu bir dönemde, arz talep dengelerinin oluştuğu günümüzde, bankacılık sektörüde esnaf ve sanatkâr üzerinden kredi dağıtmaya gayret ediyor. Bu son dönümlerde yine esnaf ve kooperatif dışında bankalar sivil toplum örgütleri esnaf ve sanatkâr temsilcilerinin bazı bankalara ile anlaşma adı altında esnaf sanatkâra farklı imkânlar sağlanarak kredi veriliyor. Bunun amaç ve ne tür hizmet getirdiğini bilemiyoruz. Esnaf sanatkâr kredi kefalet kooperatifi olarak esnaf ve sanatkârımıza sunduğumuz imkânlar bankacılık sektöründeki kredi faizlerinin en azından yarısı kadar olabiliyor. Yani bu gün esnaf sanatkâra % 6, faizle verdiğimiz kredilerin, bankacılık sektöründe bu iki katına kadar en az yükseldiğini biliyoruz. Kooperatif olarak esnaf sanatkârımızdan kredi ihtiyacı olan esnafımızın araştırma yapmalarını, bankaları mutlaka sorgulamalarını sormalarını, ama esnaf ve kooperatifimizden bilgi almadan hiçbir yerden kredi almamalarını çıkarları açısından tavsiye ediyoruz. Çünkü esnaf kefalet kooperatifi kredileri % 6, faizle verirken, % 6, unu 12 olan cari faizinin 6, nu da devlet yani hazine bunu ödüyor. Biz 6,’unu esnafımızdan alıyoruz. Dedi Bunun yanında faizlerin düşüklüğü ile beraber takip oranlarına dikkat çekmek istiyorum. Her zaman sıkıntı çeken esnaf ve sanatkârımızın bize gelmelerini ve yapılandırma noktasında gayret göstermeleri halinde bir adım atmaları halinde biz iki adım atacağımızı bir kez daha söylemek istiyorum” dedi.

 

 

TAKİBE DÜŞMEMELERİ İÇİN ÜYELERİMİZİ UYARIYORUZ

 

Yurtseven  “Tabi ki üyelerimiz arasında borcunu zamanında ödemeyen veya hiç ödemeyenlerinde bulunduğu bilinmekte. Borçları kefil olanlardan istenmekte alınmadığı takdirde hukuki yollarla icra takibi yapılmaktadır. Kooperatif olarak bizler üyelerimize takibe düşmeden icra işlemleri başlamadan bizzat kendilerini uyarıyoruz. Dedi Yurtseven ayrıca  Esnaf sanatkârımıza Krediyi alırken hesabı iyi yapmalarını  Borçlanırken iyi hesaptan borçlanırsan ödemelerde sıkıntı çekmeyeceklerini  ödemelerde de dikkat etmeleri konusundada uyarıda bulunduklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Genç güvenlikçi yaşam mücadelesini kaybetti
Genç güvenlikçi yaşam mücadelesini kaybetti
Yerli turistler Kula’ya hayran kaldı
Yerli turistler Kula’ya hayran kaldı