KESO DAN KULA LEBLEBİSİNİ TANITIMI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KESO DAN KULA LEBLEBİSİNİ TANITIMI

KESO DAN KULA LEBLEBİSİNİ TANITIMI İÇİN DEV PROJE KULA LEBLEBİSİ TANITIMI İÇİN ATAK YAPILDI

13 Ekim 2011 - 11:31
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula İlçesi ile yüzyıllardır bütünleşmiş ve marka haline gelmiş olan Kula Leblebisinin etkin tanıtım yöntemleri ile Türkiye’de Pazar payının arttırılmasını sağlamak amacıyla KOSGEB tarafından desteklenen, Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Kula Belediyesi ortaklığında gerçekleşen “Kula Leblebisini Yaşatıyoruz” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Kula Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kavas,KOSGEB müdürü Recep Özçelik Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yiğen İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı  Leblebiciler Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Karcıoğlu, ile kamu kurum kuruluşları temsilcileri yanında projenin ana konusu olan Leblebi üreticileri ile, ayrıca çeşitli oda temsilcileri, bankalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Oda Başkanı Ali Yiğen yaptığı açılış konuşmasında,  projenin amacının Kula  Leblebisinin Kula da imal edildiğini ve Türkiye’de Tüketilen leblebiler arasında en iyi leblebinin Kula leblebisi olduğunu ispatlamak için bu projeyi hazırladık dedi. Ayrıca Kula leblebisinin yurt içi ve yurt dışı pazarının ve tüketim hacminin arttırılmasını sağlamak olduğunu söyledi

 

 Toplantıda Konuşan Belediye başkan vekili İsmail Hakkı Kavas ise Kula nın yüzyıllar öncesi gelen Kula leblebisinin tanıtımı için bu projeye imza attıklarını Bu Projeyle geniş kitlelere ulaşarak Kula leblebisini  reklam ve tanıtım çalışmaları yürüteceklerini belirtti Kavas, “Bu kapsamda kara, hava ve deniz yolu taşımacılığındaki önde gelen kuruluşlar ile temasa geçerek ve protokoller imzalayarak Kula Leblebisini promosyon olarak müşterilere sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda önceliği yurt içinde ve yurt dışında uçuş noktasına çok sayıda sefer düzenleyen ve yılda 30 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları olacaktır” dedi.

 

Son olarak Konuşan Manisa KOSGEB müdürü Recep Özçelik “Bu kapsamda ilimizde Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın “üzüm için tanıtım projesi ve Kula Esnaf Sanatkarlar odası’nın “Kula Leblebisini Yaşatıyoruz” adlı projeleri, Değerlendirme Karar Kurulu’nun Ankara’da yaptığı toplantıda kabul edilmiştir. Kurul kararı sonucunda Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Kula Leblebisini Yaşatıyoruz Projesi 47.130 TL. hibe destek almayı hak etmiştir..

 

            Özöelik “Program kapsamında meslek kuruluşu tarafından , proje sonuçlarından yararlanabilecek işletme sayısının büyüklüğü, ilin ve\veya bölgenin öncelikli geçim kaynakları, yeni girişimci potansiyeli gibi hususlar gözetilecek, bölgede oluşturulacak istihdam ve pazara giriş imkanlarının sunulması, insan kaynaklarının geliştirilmesi, çevre ve enerji verimliliği, iş güvenliği, teknik mevzuat vb. konularda işletmenin veya girişimciliğin geliştirilmesi için hazırlanmış proje %60 oranında 150.000TL’ye kadar geri ödemesiz destek sağlanmaktadır. dedi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yağışlı hava zincirleme kazayı beraberinde getirdi.
Yağışlı hava zincirleme kazayı beraberinde getirdi.